Цікаві історичні паралелі: про ізраїльське економічне диво та трансформацію галицьких селян

Книги для розвитку та книги на "подумати", які відкрила для себе в 2016 році
"Країна стартапів. Історія ізраїльського економічного дива", Ден Сенор і Солдат Сингер

Читати просто тому, що " Кількість творчих підходів, які породив Ізраїль , пропорційна не розмірові нашої країни , а загрозам , перед якими ми опинились" ( Шимон Перес ( 1923-2016), лауреат Нобелівської премії миру, президент Ізраїлю).

"Фізика майбутнього" Митио Каку

Обов'язково читати — "Фізика Майбутнього: Як Наука Вплине на Долю Людства і Змінить Наше Повсякденне Життя у 2100 році" фізика-теоретика Мітіо Каку.

"Беручи до уваги думки відомих у своїх галузях вчених, серед яких є лауреати Нобелівської премії, Мітіо Каку викладає власне бачення майбутнього розвитку в медицині, інформаційних технологіях, винаходах у сфері штучного інтелекту, нанотехнологіях та енергетиці. Автор сподівається, що його прогнози на 2100 рік будуть такі ж успішні, як і Жуля Верна в його романі "Париж Двадцятого століття" 1863 року", — отмечают наукові редактори — колишній ректор Львівського університету та завідувач кафедри теоретичної фізики Іван Вакарчук й завідувач кафедри генетики та біотехнології Віктор Федоренко.

"ERRARE HUMANUM EST: 50 нарисів з українського примарознавства" Яківа Гордієнко

Знайдете відповіді на найулюбленіші запитання і про трипільську культуру, і про Романа Галицького і інші так звані загальновідомі факти з української історії .

"Ідіоми емансипації" Андрія Заярнюка

Це монографія — ні , це не про жіноче питання , а про трансформації східно галицьких селян і ті соціальні практики , що були задіяні у зв'язку з ліберальними та конституційними реформами 1840-1860 років. Сама не сподівалась, що прочитаю майже на одному диханні. Цікаві історичні паралелі ...

" Мала енциклопедія київської старовини" Анатолія Макарова

Системно написано, читається легко і, головне, дає можливість самому розібратися і в історії, і в чому полягає історична пам'ять та історична цінність, наприклад будівель, подій, традицій . Мій особистий відповідь на всі ФБ-суперечки.