Кар’єра, якою керуєш ти. Навіщо Intellias запускає новий кар’єрний портал 

Career Hub об’єднує всі професійні можливості у компанії, починаючи з фідбеку та перегляду зарплати та закінчуючи тренінгами та менторством. Таким чином, платформа допомагає нам втілювати людяний підхід у реальних робочих процесах

"Людяна організація", "піклуємося про наших колег", "людиноцентрична культура" — такі слова все частіше можна почути від великих та малих компаній. І на це є вагомі причини. Організації, що ставлять людей на перше місце, мають вищі показники задоволеності співробітників та переваги на ринку талантів. Але створення дійсно людяної компанії потребує не слів, а активних дій. За даними IBM, 71% опитаних спеціалістів вважають, що лідери їхніх організацій можуть зробити більше, щоб покращити умови роботи.  

В Intellias ми прагнемо бути людяною компанією в усьому: від буденних процесів до прийняття глобальних рішень. Нещодавно ми зробили революційний крок на шляху до людиноцентричної організації, створивши Career Hub. Це місце, де наші колеги зможуть самі керувати своєю кар’єрою. Career Hub об’єднує всі професійні можливості у компанії, починаючи з фідбеку та перегляду зарплати та закінчуючи тренінгами та менторством. Таким чином, платформа допомагає нам втілювати людяний підхід у реальних робочих процесах.   

Чому Career Hub? 

В Intellias люди важливіші за процеси, а процеси постійно змінюються, щоб задовольнити потреби спеціалістів. Наші колеги вже давно керують своїм часом. Їм не потрібно просити дозволу, щоб сходити до лікаря чи в банк. Вони можуть починати та закінчувати роботу тоді, коли їм зручно. Тож ми подумали, що логічно буде перейти на наступний рівень — надати можливість керувати своєю кар'єрою так само, як і часом. Ми хотіли зробити професійне зростання легким, зручним та прозорим. Гадаю, що Career Hub може стати одним із дієвих інструментів, які допоможуть нам досягти цих цілей. 

Окрім запиту на закріплення людяності у практиці компанії до створення такого рішення нас підштовхнула ще й інша необхідність. В Intellias завжди було чимало можливостей для розвитку. Але у нас велика компанія, що постійно зростає. Нещодавно ми відсвяткували перетин позначки у 2000 спеціалістів, відкриваємо новий офіс у Дніпрі та розширюємо свою команду в Кракові. Тож через велику кількість офісів, команд та сервісів, які надає Intellias, кар’єрні можливості були дещо розпорошені по просторах компанії. Нам бракувало єдиного центру, який об’єднав би все до купи. І люди, що працюють з нами, теж це помічали. Приблизно кожні пів року ми проводимо масштабні опитування, де визначаємо рівень задоволеності наших колег. І щоразу ми бачили, що існує потреба в централізації та упорядкуванні професійних можливостей. Так з’явилась ідея створення єдиного кар’єрного порталу. 

Як працює кар’єрний портал 

Career Hub складається з п’яти головних розділів: Talent mobility (Переміщення талантів), Total rewards (Винагороди), Professional growth (Професійне зростання), My services (Мої послуги), Communities (Спільноти). У кожному з цих розділів спеціалісти можуть у той чи інший спосіб керувати своєю кар’єрою, а також отримувати інформацію щодо політик та практик компанії у сфері, яка їх цікавить. 

Talent mobility 

Ми вважаємо, що таланти не мають кордонів: ані між підрозділами компанії, ані між країнами. Тому наші колеги завжди можуть податися на одну з відкритих вакансій Intellias або створити запит на релокацію в іншу країну. Наприклад, зараз ми активно набираємо команду в Кракові та маємо чудову програму релокації прямісінько на береги Вісли, без клопоту та хвилювань.  

Total rewards 

Спеціалісти в Intellias мають три соціальні пакети на вибір: медичне страхування, пакет "спорт" або пакет "мікс", в який входять будь-які заняття спортом, танцями, йогою тощо. Також маємо пакет "ментальне здоров’я". В розділі Total rewards можна як обрати, так і змінити свій соціальний пакет. Також тут можна залишити запит на перегляд заробітної плати. Такий перегляд здійснюється кожні 6, 12, 18 або 24 місяці залежно від позиції.  

Professional growth 

Професійне зростання наших колег — у їхніх руках. У розділі Professional growth вони можуть оцінити свої наявні скіли та навчатися нового. Наприклад, вони мають можливість створити запит на PACE. Так називається наша корпоративна оцінка професійного рівня спеціалістів, яку надають їхні колеги. Тобто команда дає фідбек по скілам, лідерським якостям, комунікації своїх колег, а вони своєю чергою роблять для себе висновки. Якщо їм потрібно підтягнути якусь сферу, можна записатися на тренінг або звернутися до ментора. Все це можна зробити в розділі Professional growth.  

My services 

А що як хтось бажає поділитися своїми знаннями? Для цього ми маємо розділ My services. Тут спеціалісти можуть запропонувати себе в ролі ментора, спікера на конференції чи вебінарі, або ж технічного інтерв’юера, який допомагає оцінити знання кандидатів на відкриті вакансії. 

Communities 

В останньому розділі ми зібрали спільноти, які створили наші колеги. Тут є спільнота .NET розробників, бізнес-аналітиків, дизайнерів і багато інших. Спеціалісти можуть обрати для себе будь-яку спільноту та долучитися до неї. А якщо хтось хоче створити свою власну, це теж легко зробити.  Окрім п’яти головних розділів портал Career Hub також дозволяє спеціалістам створювати запити на 1-on-1 розмови зі своїм менеджером чи people partner. Під час таких сесій можна обговорювати різні професійні питання: від наявних задач до подальшого розвитку.  

Переваги для людей та компанії 

Звісно, всі можливості, перераховані вище, були в компанії й до створення порталу. Із запровадженням Career Hub вони стали централізованими, а головне — зручними та орієнтованими на людей. Тепер спеціалісти піднімають важливі для них професійні питання тоді, коли самі цього забажають. Наприклад, якщо раніше для перегляду своєї зарплати спеціалісти мали звернутися до менеджера, домовитися про зустріч тощо, то зараз їм достатньо натиснути кнопку "Переглянути компенсацію". Ми скоротили відстань між працівниками та їхніми професійними можливостями. Щодо компанії, вона також отримує переваги від запровадження цього сервісу. Адже ми працюємо на ринку, який драйвлять таланти. Тому, удосконалюючи робочі процеси, ми покращуємо життя наших спеціалістів, а отже стаємо більш привабливими як роботодавець та більш конкурентними на ринку праці.

Роман Гапачило, VP, Talent Management в Intellias

Фото: Depositphotos