Спорт умирає

Український зимовий спорт на межі катастрофи. Вперше за останні кілька років може бути зірвана підготовка до Олімпіади

зимовий спорт на межі катастрофи. Вперше за останні кілька років може бути зірвана підготовка до Олімпіади. Сьогодні 25 мільйонів гривень не вистачає провідним українським олімпійцям для повноцінної підготовки до зимової Олімпіади в канадському Ванкувері. І якщо ці кошти не будуть знайдені, то можна не сумніватися  — провал у Ванкувері нам гарантовано. На зимовій Олімпіаді не буде не тільки нагород, але і місць у першій десятці. Або більшість наших кращих спортсменів просто змінять громадянство. І не тому, що вони —  зрадники Батьківщини, а тому, що наші чиновники не хочуть думати про наш спорт. Їх олімпійські нагороди та прославляння на увесь світ України мало цікавлять.

Якщо ми не можемо знайти 25 мільйонів гривень, де ми тоді знайдемо мільярди на підготовку інфраструктури до Євро-2012? У нас за один НСК «Олімпійський» ледь не усі вже встигли пересваритися. Реконструкція головної футбольної арени розпочалася лише через півроку базікання і тисячі обіцянь. У Львові будівництво стадіона навіть не розпочиналося. Не кажучи вже про готелі та аеропорти…

Найгірше, що в цій ситуації може постраждати імідж країни. Ми можемо за собою назавжди закріпити тавро країни, яка не змогла вчасно організувати єврочемпіонат.

Та що там єврочемпіонат! Навіть олімпійцям не можуть надати гідної підтримки.