Австралія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Австралія, прапор
Прапор Австралії. Фото: RebeccaLintzPhotography / Pixabay

Австралія надає Україні новий пакет військової допомоги на $20 мільйонів. Про це 25 жовтня повідомила пресслужба Міноборони Австралії.

До пакету ввійшло обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи протидії безпілотникам.

Також Австралія відправила у Німеччину свій літак-розвідник E-7A Wedgetail для підтримки багатонаціональних зусиль із захисту поставок гуманітарної та військової допомоги для України.

Літак прибув на авіабазу "Рамштайн", разом із повітряним судном там перебувають  до 100 військовослужбовців австралійських сил оборони.

"Австралія залишається непохитною у підтримці України в захисті від незаконного та аморального вторгнення Росії. Цей внесок забезпечить Україні одні з найкращих можливостей у світі, одночасно інвестуючи в суверенну оборонну промисловість і технологічний сектор Австралії", – прокоментував надання військової допомоги прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе.

За словами міністра оборони країни Пета Конроя, 3D-принтери для металу можна використовувати для друку запчастин, а обладнання для розмінування й портативні рентгенівські апарати можуть надати життєво необхідну допомогу українському особовому складу на полі бою.

Допомога від Австралії

Австралія – одна з країн, які надають допомогу Україні в протидії російській агресії.

Зокрема, в липні було оголошено про пакет військової допомоги, який включав 30 бронетранспортерів Bushmaster. Таким чином загальна кількість Bushmaster досягла 120 одиниць, інформував премʼє-міністр Австралії Ентоні Албанезе.

Тепер у Міноборони країни повідомили, що завдяки новій підтримці загальна допомога Австралії досягла приблизно $910 млн, включаючи надання Bushmaster, важкої артилерії, критичних боєприпасів та внески до Українського гуманітарного фонду.