ФІФА і УЄФА офіційно попередили Україну про виключення з міжнародних організацій, - лист

ФІФА і УЄФА офіційно попередили Україну про виключення з міжнародних організацій, - лист

Через факти тиску на членів Виконкому УАФ, на керівництво Асоціації та її регіональних представників, ФІФА і УЄФА офіційно попередили Україну про виключення. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов. Він опублікував відповідний лист. 

Він уточнив, що зараз відбуваються спроби провести засідання Виконкому УАФ 20 грудня на основі підробних протоколів та підписів.

"З такими брудними методами приниження української футбольної спільноти я особисто стикаюся вперше. Будучи першим віцепрезидентом УАФ, поважаючи футбольні правила, якими регламентована діяльність ФІФА, УЄФА та національних футбольних асоціацій, я інформував міжнародні футбольні органи про наміри третіх сил вчинити буквально рейдерське захоплення влади в українському Будинку футболу. Очікувано, закривати очі на спроби провести незаконні вибори в УАФ світова футбольна спільнота не може і не буде. І справа не в Павелко чи в Протасові. Справа в тім, що членство національних футбольних асоціацій у міжнародних органах гарантується виключно неухильним дотриманням статутів УЄФА та ФІФА, а відповідно - незалежністю діяльності національних футбольних структур. Будь-яке порушення цього правила "може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА". На цьому наголошують самі організації у листі, що публікую в цьому дописі", - написав Протасов.

Він додав, що сподівається на припинення знищення авторитету українського футболу.

"…не можна вбивати УАФ - а це сотні тисяч гравців (дорослих, юніорів, дітей) тренерів, арбітрів по всій країні - на вимогу якогось з клерків чи то в Офісі президента, чи то ще де інде. Давайте поважати заслуги футбольної України, а не знищувати її репутацію. Для цього потрібно дуже мало - повага до світових правил функціонування футболу та виконання вимог футбольних Статутів. Тим більше, що понад 30 років Незалежності України нам це вдавалося", - написав Протасов.

Раніше стало відомо, про те, що вибори в УАФ намагаються провести за "інструкціями" "згори" і через "віртуальний виконком". Посаду президента у такий сумнівний спосіб нібито має обійняти Андрій Шевченко. Кандидатом на вибори останнього вже висунув скандальний "регіонал" Віктор Межейко.

За даними журналіста Костянтина Андріюка, Шевченка у спосіб тиску на представників УАФ хоче зробити президентом Банкова.