Німеччина хоче передати ЗСУ теплі куртки, намети та електрогенератори на €11 мільйонів - ЗМІ

Німеччина хоче передати ЗСУ теплі куртки, намети та електрогенератори на €11 мільйонів - ЗМІ
Ілюстративне фото: Сили спецоперацій ЗСУ

Уряд Німеччини підготував черговий пакет допомоги України – цього разу для забезпечення підготовки української армії до умов зими. Про це повідомляє місцеве видання Der Spiegel.

Пакет допомоги на загальну 11 мільйонів євро включає 100 тисяч теплих курток та іншого зимового одягу, 100 наметів з підігрівом, сотні мобільних електрогенераторів, а також армійські сухпайки.

Видання нагадує, що ще наприкінці літа міністр оборони України Олексій Резніков запросив країн НАТО зимове спорядження для українських військ. У листі до генерального секретаря альянсу Йєнса Столтенберга він написав, що терміново потрібне обмундирування для 200 тисяч солдатів. Тоді кілька інших країн НАТО повідомили у штаб-квартиру організації, що також хочуть зібрати зимові пакети допомоги, аналогічні німецькій.

Зазначимо також, що за даними німецького видання Die Welt, країни-члени Європейського союзу після тривалих суперечок домовилися найближчим часом розпочати навчання українських військових. Загалом планується, що до наступної зими навчання в ЄС пройдуть 15 тисяч українських військових.

Окрім навчальної місії ЄС, планує найближчими місяцями суттєво розширити військову допомогу Україні через Європейський фонд миру. Наразі Україні з цього фонду було виділено 2,6 мільярда євро за загального розміру фонду 5,7 мільярда євро.

Нагадаємо також, що раніше Німеччина пообіцяла Україні розширити допомогу у розмінуванні, зокрема, навчати цій справі українських солдатів.