Об'єднані Арабські Емірати надали Україні ще 1300 генераторів

Об'єднані Арабські Емірати надали Україні ще 1300 генераторів

ОАЕ надали Україні другу партію з 1300 генераторів в рамках загальної програми гуманітарної підтримки на $100 млн. Команда Фонду держмайна вже зустріла їх і направляє до регіонів, які постраждали від російської агресії, повідомив голова ФДМ Рустем Умєров.

"Генератори передадуть об'єктам критичної та соціальної інфраструктури (школи, дитячі садки, медичні заклади, пункти обігріву) в Сумській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Донецькій областях та в Києві", – розповів він.

Він нагадав, що в грудні ОАЕ надали Україні перші 1200 генераторів. Їх направили закладам охорони здоров’я, освіти, об’єктам критичної інфраструктури в регіони, які найбільше постраждали від російської агресії  Херсонську, Донецьку, Луганську, Одеську, Миколаївську, Запорізьку та Київську області.

Про те, що Об’єднані Арабські Емірати передадуть Україні загалом 2500 генераторів за програмою гуманітарної підтримки, було відомо наприкінці грудня. Логістика в українські області забезпечується "Укрзалізницею" та Державним агентством стратегічних резервів Польщі.