Канада і Україна розширять угоду про зону вільної торгівлі вже найближчим часом

Канада і Україна розширять угоду про зону вільної торгівлі вже найближчим часом
Фото: 24 Канал

Україна і Канада повернуться до роботи над розширенням Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) і завершать роботу над нею в найближчі тижні, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Обидві країни дійшли до такої згоди за підсумками онлайн зустрічі першого віцепрем'єра-міністра економіки Юлії Свириденко з міністром міжнародної торгівлі, просування експорту та малого бізнесу Канади Мері Енджі.

"Під час переговорів представники уряду вирішили повернутися до роботи над розширенням Угоди про ЗВТ між Україною та Канадою і завершити напрацювання протягом найближчих тижнів", – розповідають в міністерстві.

За словами Свириденко, Україна розраховує на підтримку Канади в подоланні продовольчої кризи, спровокованої блокуванням українського експорту через морські порти.

Вона зазначила, що важливим кроком назустріч Україні могло б стати скасування Канадою торговельних мит на українські товари слідом за Євросоюзом і Великобританією, оскільки це допоможе нашим експортерам збільшити обсяги вивезення продукції.

А нарощення експорту, в свою чергу, зміцнить українську економіку і обороноздатність нашої держави.

Нагадаємо, що 8 травня канадський лідер Джастін Трюдо відвідав Ірпінь. Він побачив спаленими та повністю зруйнованими не військові об'єкти, а будинки мирних жителів.