Провокація в ОРДЛО: бойовики обстріляли Луганськ із важкого озброєння (ВІДЕО)

донбас
Бойовики на Донбасі. Фото: Sputnik Армения

Бойовики "ЛНР" відкрили вогонь із важкого озброєння з підконтрольного їм Луганську з метою звинуватити українських військових. Про це повідомляє штаб ООС.

У неділю, 20 лютого, близько 21 години, стався обстріл окупованого Луганська.

"Агресор відкрив вогонь з важкого озброєння з району населеного пункту Лобачево у напрямку Луганська. За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників загарбники самі підривають об'єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

У штабі ООС наголосили, що противник використовує такі методи з метою звинувачення Збройних сил України у нагнітанні ситуації.

Усього за 20 лютого зафіксовано 80 порушень режиму тиші з боку окупантів, 72 із яких із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь.

І через регулярний обстріл бойовиками КПВВ "Щастя" прийнято рішення про тимчасове припинення пропуску осіб та транспортних засобів через нього.

Нагадаємо, що днями на Донбасі розпочалося загострення ситуації. Обидві сторони оголосили про обстріл своїх позицій. Зокрема, українська сторона заявила про обстріл з боку "ЛНР" дитячого садка, а потім і приватного будинку у Станиці Луганській, а також ліцею у селищі Врубівка.

У Головному управлінні української розвідки при Міністерстві оборони України також повідомили про загрозу терактів в окупованому Донецьку - російськими спецслужбами заміновано низку об'єктів соціальної інфраструктури.