Російські спецслужби замінували об'єкти соціальної інфраструктури в Донецьку, — Міноборони

донецьк війна
В'їзд до Донецька. Фото: regnum.ru

У Головному управлінні української розвідки при Міністерстві оборони (ГУР МО) заявили про високу загрозу терактів в окупованому Донецьку. Про це пресслужба відомства повідомила у своєму Facebook.

"Військова розвідка України має інформацію про мінування російськими спецслужбами низки об'єктів соціальної інфраструктури в Донецьку з метою їх подальшого підриву", - йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначають, що такі дії окупантів мають дестабілізувати ситуацію на тимчасово окупованих територіях та створити підстави для звинувачення України у терористичних актах.

У зв'язку з цим ГУР МО України закликає донеччан, по можливості, не виходити з будинків і не користуватися громадським транспортом.

У п'ятницю, 18 лютого, РосЗМІ повідомляли, що   у центрі Донецька вибухнув автомобіль УАЗ начальника "народної міліції ДНР" Дениса Синенкова. При цьому постраждалих не було.

В той же день ватажки "ДНР" і "ЛНР" оголосили про необхідність для жителів підконтрольних територій масово евакуюватися на територію Росії через настання українських сил, що нібито готується.

Тоді ж міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців ОРДЛО їхати на підконтрольну Україні територію.