"Можливі нові точкові провокації з боку РФ", - Данілов.

данілов снбо
Секретар РНБО Олексій Данілов. Скріншот відео

Секретар РНБО Олексій Данілов виключив можливість звільнення Донбасу силовим шляхом та повномасштабний наступ Росії, але вважає, що провокації з боку бойовиків можуть продовжитись. Про це він заявив під час брифінгу в Офісі президента України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Сьогодні двоє людей заявили щодо евакуації громадян з території Донецької та Луганської областей – нібито наші військові збираються нападати на Донецьк та Луганськ для нібито звільнення територій. Я можу вам заявити, що все це абсолютно не відповідає дійсності", - сказав Данілов, маючи на увазі виду виступи ватажків "ДНР" та "ЛНР" Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника.

Він наголосив, що наказів на звільнення території силовим шляхом не буде, оскільки це призведе до великих жертв серед цивільного населення.

"Все, що роздмухується Росією, це спроба спровокувати ЗСУ на відповіді, які вони дуже хочуть, щоб ми надавали", - наголосив секретар РНБО.

"Війська можуть відкривати вогонь лише в тому випадку, якщо є загроза життю нашим військовим", - додав він.

Нагадаємо, у "ЛНР" оголосили мобілізацію, причому на облік ставлять чоловіків, починаючи з 2005 року народження. ЗМІ повідомляють, що з території самопроголошених формувань перестали випускати чоловіків віком від 18 до 55 років, для решти евакуація — добровільна.

Хоча бойовики заявляють про загострення з боку ЗСУ, на Луганщині саме формування "ЛНР" обстріляли дитсадок та ліцей.