Бойовики посилили обстріл: снаряд потрапив у двір ліцею, де знаходилися 30 учнів

Бойовики посилили обстріл: снаряд потрапив у двір ліцею, де знаходилися 30 учнів
Місце влучення снаряда у дворі ліцею. Фото: пресслужба ВДА

17 лютого, близько 10:25, внаслідок обстрілу з боку тимчасово окупованої території Луганської області у двір Врубівського ліцею Попаснянського міського територіального товариства потрапив снаряд. У цей момент там знаходилися 30 учнів та 14 осіб персоналу.

Про це повідомляє пресслужба Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації (ВДА).

Дітей одразу відправили до підвального приміщення ліцею. Деяких учнів батьки вже забрали додому.

"Зафіксовано пряме потрапляння до господарської споруди одного з житлових будинків, пошкоджено приватний будинок. Також пошкодження отримала комунальна інфраструктура, а саме перебитий газопровід високого тиску. Наразі без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках та 96 приватних будинків", - йдеться у повідомленні.

Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється. На місце бомбардування екстрено прибули представники Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації, рятувальники та поліцейські.

"Відомо, що противник обстріляв вулиці Цетральну, Першотравневу, Ювілейну смт. Врубівка із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 122 мм", - додали до ВДА.

У Міністерстві оборони повідомляють, що станом на 11:00 17 лютого бойовики 29 разів порушували режим припинення вогню, 27 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як повідомили Delo.ua у Спільному центрі з контролю та координації, фахівці обстежують місце вибуху та прилеглі території, щоб зібрати всі уламки від снарядуа

"Коли снаряд вибухає, то уламки відлітають досить далеко від місця вибуху. Зараз ми шукаємо уламки, після чого зможемо визначити, який вид снаряда використав противник і з якої зброї стріляли", - пояснили у СЦКК.

Внаслідок одного з обстрілів близько 9 ранку снаряд потрапив у завдання дитячого садка, де на той момент були діти.

У пресслужбі "Укрзалізниці" повідомили, що внаслідок артилерійського обстрілу з не підконтрольної Україні території було пошкоджено локомотивне депо Кондрашовська-Нова.

Крім того, в результаті обстрілів з боку російсько-окупаційних військ поранено двох мирних жителів і одного військового.