Зеленський про ситуацію біля кордону: "Я не назвав би це відведенням військ"

Зеленський про ситуацію біля кордону: "Я не назвав би це відведенням військ"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поки що не може говорити про відведення російських військ від кордонів з Україною. Про це він заявив в ефірі телемарафону #UAРазом.

"Ситуація контрольована, ми не бачимо змін, ми бачимо накопичення військ, невеликі ротації. Я не назвав би це відведенням військ. Я не робив би висновків", - сказав глава держави.

Про поточну ситуацію Зеленський сказав, що "спрацював спільний тиск дипломатів".

Він зазначив, що "не боїться домовленостей за нашою спиною", оскільки "більшість лідерів знають, що за нашою позицією - правда".

16 лютого Зеленський також відвідав Донецьку область, де, як повідомляє Офіс президента, поцікавився настроями громадян у Донецькій та Луганській областях та вказав на важливість протидії російській пропаганді. Глава держави також звернув особливу увагу на посилення впливу українських засобів масової інформації серед мешканців Донбасу.

"Ми маємо поширювати мовлення українського телебачення та вплив інших наших ЗМІ", – сказав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання, а також збільшив зарплати військовослужбовцям ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

При цьому він записав і опублікував відеозвернення до українців, в якому збільшення військового контингенту Росії на кордонах з Україною та повідомлення західних лідерів та ЗМІ про можливе вторгнення РФ найближчими днями об'єднав під однією фразою "з нами системно ведуть війну на всіх фронтах".

Причому видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомляло, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про ймовірність початку повномасштабних військових дій між Україною та РФ саме 16 лютого.