Секретар РНБО Данилов: "Ми не бачимо, що широкомасштабний наступ РФ може статися найближчими днями"

данілов рнбо
Алексей Данилов. Фото: РНБО

РНБО не бачить загрози нападу Росії на Україну 16 чи 17 лютого. Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив в ході брифінгу.

"Ми повністю усвідомлюємо, що відбувається на сьогоднішній день на території нашої країни, ми усвідомлюємо ризики, але ситуація абсолютно під контролем. Більше того, ми на сьогоднішній день не вбачаємо, що широкомасштабний наступ Російської Федерації може відбуватися 16 чи 17 числа. Ми цього не вбачаємо, ми цього не бачимо", – сказав Данилов.

Він зазначив, що загрози з боку Росії залишаються оскільки вона окупує частину української території, але військові готові дати їй відсіч.

Секретар РНБО заявив, що на закритій нараді відповів на питання народних депутатів щодо безпеки країни та боєздатності української армії.

На нараді були присутні члени президії Верховної Ради та голови парламентських фракцій, окрім співголови "Опозиційної платформи – За життя". У Раді були також прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Олексій Рєзніков та міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Нагадаємо, останнім часом зарубіжні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в Білому домі регулярно публікують повідомлення про можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну.

Видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про ймовірність початку повномасштабних військових дій між Україною та РФ вже 16 лютого.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада розуміє всі ризики, але вважає, що в інформаційному просторі зараз надто багато інформації щодо вторгнення Росії до України. За його словами, поширення інформації про можливе вторгнення з боку РФ провокує в українському суспільстві паніку, яка на руку противнику.