Бойовики обстріляли Станицю Луганську: снаряд потрапив до дитячого садка, пошкоджено локомотивне депо

Бойовики обстріляли Станицю Луганську: снаряд потрапив до дитячого садка, пошкоджено локомотивне депо
Садок, який обстріляли окупанти. Фото: Facebook гуманітарної місії "Проліска"

Вранці 17 лютого російські бойовики обстріляли Станицю Луганську. Один із снарядів потрапив до дитячого садка. Також обстріли торкнулися локомотивного депо “Укрзалізниці”. Про це повідомляє прес-служба Збройних Сил України.

Снаряд потрапив до будівлі дитячого садка о 09:04 під час артобстрілу. В результаті троє жінок, які працюють там виховательками, отримали контузію. Відомо, що в момент обстрілу в дитсадку були діти, вони не постраждали. На місці події працювали працівники державної надзвичайної служби Станиці Луганської.

У прес-службі "Укрзалізниці" повідомили, що внаслідок артилерійських обстрілів з не підконтрольної Україні території було пошкоджено локомотивне депо Кондрашовська-Нова. За попередньою інформацією, працівники структурних підрозділів Донецької залізниці не постраждали.

"В результаті артобстрілу було пошкоджено скло вікон локомотивного депо і локомотив, що діє. Також був частково зруйнований склад на території локомотивного депо", - повідомили в УЗ.

Тим часом у "Луганськгазі" інформують про те, що нібито у селі Миколаївка у "ЛНР" при обстрілі ЗСУ пошкоджено газопровід".

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу бойовиками дитячого садка.

Деталі від Міноборони

У Міністерстві оборони України повідомили, що обстріл з боку російських бойовиків посилився. З початку 17 лютого окупанти 29 разів порушили режим припинення вогню.

Внаслідок обстрілу один український військовий отримав поранення. Також стало відомо, що постраждали двоє мирних жителів.

"Противник продовжує використовувати свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України в обстрілі цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії", - наголосили у відомстві.

Українські військові також з метою захисту відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. В результаті військові змусили противника припинити обстріл.

Інформацію про обстріл підтвердили в ОБСЄ

Агентство Reuters повідомляє, що спостережна місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі зафіксувала вранці 17 лютого численні випадки обстрілу вздовж лінії зіткнення.

Як повідомили Delo.ua у Спільному центрі з контролю та координації, фахівці обстежують місце вибуху та прилеглі території, щоб зібрати всі уламки від снаряда.

"Коли снаряд вибухає, то уламки відлітають досить далеко від місця вибуху. Зараз ми шукаємо уламки, після чого зможемо визначити, який вид снаряда використав противник і з якої зброї стріляли", - пояснили у СЦКК.

Зазначимо, що українська влада, а також представники ЗСУ неодноразово запевняли, що контролюють ситуацію в Україні та на її кордонах. Повідомлення закордонних ЗМІ про те, що Росія розпочне повномасштабні воєнні дії проти України, не підтвердилися. При цьому нині у зоні ООС спостерігається загострення конфлікту.

Раніше Міноборони РФ повідомило, що армія Російської Федерації продовжує проводити військові навчання, які, зокрема, торкаються флоту. При цьому РФ починає повертати підрозділи Західного та Південного військових округів до пунктів базування. Ця інформація знизила рівень напруги у суспільстві.

Проте президент України Володимир Зеленський заявив, що поки що не може говорити про відведення російських військ від кордонів з Україною.