Росія розпочала військові навчання у прикордонних з Україною областях

Росія розпочала військові навчання у прикордонних з Україною областях
Росія розпочала військові навчання у прикордонних з Україною областях

Навчання зі стрілянинами розпочалися на полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-службу Західного військового округу.

"У Західному військовому окрузі на загальновійськових полігонах у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях розпочалися навчання зі стрілянинами за участю близько 3000 військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у маневрах задіяно близько 300 одиниць військової техніки, зокрема танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-2, а також штатне стрілецьке озброєння.

Зокрема, військовослужбовці Вісленської та Єльнинської мотострілкових дивізій (Білгородська та Смоленська області) проведуть тактико-спеціальні маневри, відпрацьовуючи "бойове злагодження різних формувань" та освоюючи "нові методи та тактику виконання вогневих завдань у складній обстановці сучасного загальновійськового.

"Головним акцентом тактичних навчань буде виконання "вправ контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бронетехніки, організації маршів за активної дії диверсійно-розвідувальних груп "противника" та обладнання опорних пунктів", - повідомили в прес-службі.

Зазначається, що кожен підрозділ завершить маневри проведенням навчального бою з етапом бойової стрільби, в ході якого екіпажі бронемашин БМП-2 та танків Т-72Б3 покажуть навички спільних дій та вразять мішені, що імітують техніки та живу силу умовного супротивника на відстані до 2 тисяч. м.

Зазначимо, за інформацією американського видання New York Times, Путін зрушив дату можливого вторгнення в Україну ближче до весни. Однією із причин стали погодні умови для просування бронетехніки.

Також, за даними видання, РФ почала стягувати до кордонів України військові гелікоптери, що може свідчити про продовження підготовки до потенційного нападу.