Майже 79% українців вірять у перемогу України у війні з РФ - опитування

Майже 79% українців вірять у перемогу України у війні з РФ - опитування
Фото: Lexinform

Щодо часу, який потрібен Україні задля перемоги, українці вказали від кількох тижнів до кількох місяців.

За результатами опитування, яке проводилось Дослідницькою панеллю “Власна думка” за підтримки Інституту соціології Національної академії наук, майже 79% українців цілковито вірять у перемогу України у війні з РФ. Про це передае Укрінформ.

Так, згідно з опитуванням, близько 79% українців на за питання “Наскільки ви вірите в перемогу України у війні з Росією?” відповіли “повністю вірю“. Понад 14% зазначили, що “скоріше вірять”, 2% респондентів відповіли “скоріше не вірю” та “зовсім не вірю”; 4,3% вважають, що на це питання “важко відповісти”.

Щодо часу, який потрібен Україні задля перемоги, українці вказали від кількох тижнів (15,8% респондентів) до кількох місяців (34,4%). Водночас 17,8% учасників дослідження вважають, що війна триватиме пів року - рік, а 5,7% - що понад рік.

У всеукраїнському онлайн-опитуванні узяли участь 4676 респондентів у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької та Луганської областей.

Дослідження проводилось 9-11 квітня на волонтерських засадах дослідницькою панеллю “Власна думка” за підтримки Інституту соціології Національної академії наук з ініціативи Офісу Президента.

Нагадаємо, згідно з даними ранніх опитувань психологічне виснаження через війну відчувають лише 2%. Жінки почуваються вдвічі більш психологічно виснаженими, ніж чоловіки. Війна є емоційно та фізично більш травмуючим досвідом для жінок.