Програма "єПідтримка": українці віком від 60 років отримали можливість витрачати тисячу за вакцинацію на ліки

пенсіонери
Пенсіонери, що купили ліки. Фото: Depositphotos

З понеділка, 24 січня, українці віком від 60 років, які зробили щеплення від коронавірусу, можуть витрачати отриману за вакцинацію 1 000 грн на придбання ліків. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у своєму Facebook.

"З 24 січня вакциновані люди від 60 років зможуть використати кошти програми "єПідтримка" на купівлю ліків", - написав Шмигаль.

За його словами, придбати лікарські засоби можна буде і в офлайн-і інтернет-аптеках — як за рецептом лікаря, так і без нього.

Офіційний старт програми "єПідтримка" пройшов 19 грудня 2021 року. Вона триватиме рік — до 18 грудня 2022 року. 1 000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid-19, на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн при безготівковому розрахунку через термінал компанії.

2 грудня 2021 року Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2021 рік, передбачивши 8 млрд грн на виплату по 1 тисячі грн усім, хто щепився від Covid-19.

У перші дні виплат українці буквально "поклали" своїми замовленнями сайти популярних книгарень, тепер все популярнішим стає відвідування кінотеатрів. Щоправда, поки що продовжують лідирувати витрати на книги.

Підлітки віком від 14 до 17 років зможуть витратити тисячу гривень, яку отримають за вакцинацію у рамках програми "єПідтримка", на проживання у гуртожитках навчальних закладів, а також на купівлю книг, канцелярських приладдя, спортивних товарів.

Фото: Depositphotos