Microsoft таки поглине Activision Blizzard. Британія розблокувала найбільшу угоду ігрової індустрії

Microsoft, будівля
Microsoft. Фото: Depositphotos

Британський антимонопольний регулятор 13 жовтня схвалив угоду про купівлю виробника ігор Activision Blizzard компанією Microsoft. Про це повідомляє Reuters.

Зміни в угоді усунули попередні занепокоєння Управління з конкуренції та ринків Великої Британії (CMA). Умови передбачають, що права на стримінг ігор Activision Blizzard, які випущено вже і протягом наступних 15 років, будуть у компанії Ubisoft.

"Нова угода не дозволить Microsoft блокувати конкуренцію в хмарних іграх під час розвитку цього ринку, зберігаючи конкурентоспроможні ціни та послуги для британських клієнтів хмарних ігор", – ідеться в заяві CMA.

Своєю чергою президент Microsoft Бред Сміт зазначив, що компанія подолала останню регуляторну перешкоду для завершення купівлі Activision Blizzard. У компанії вважають, що ця угода принесе користь гравцям і ігровій індустрії в усьому світі.

Поглинання Activision Blizzard: деталі угоди

Microsoft оголосила про плани придбати Activision Blizzard, яка є розробника таких ігор, як Call of Duty та World of Warcraft, у січні 2022 року. Сума угоди – 68,7 млрд доларів, що робить її найбільшої для ігрової індустрії.

Для завершення поглинання необхідний був дозвіл від регуляторів країн, де ведеться бізнес. Однак у квітні 2023-го CMA заблокувало угоду, заявивши, що на Microsoft вже припадає 60-70% світових хмарних ігрових сервісів, й компанія має інші важливі переваги в цій галузі завдяки володінню Xbox, провідною операційною системою для комп'ютерів (Windows) і глобальною інфраструктурою хмарних обчислень (Azure і Xbox Cloud Gaming).

Запобігти поглинанню намагається й Федеральна торгова комісія США, яка хотіла домогтися заборонити угоду через суд, але програла. Однак регулятор подав апеляцію, рішення за якою має бути винесене на початку грудня.

У серпні Microsoft запропонувала новий варіант угоди щодо купівлі виробника ігор, який передбачає, що права на стримінг усіх поточних і майбутніх продуктів Activision Blizzard, які будуть випущені протягом 15 років, матиме Ubisoft. Ці права діятимуть безстроково.

Джерело фото: ua.depositphotos.com