ДФС хоче криміналізувати контрабанду підакцизних товарів і фіктивну діяльність — Мельник

Вадим Мельник, голова Державної фіскальної служби України
Вадим Мельник, голова Державної фіскальної служби України
Державна фіскальна служба України надала пропозиції змін до законодавства. Зокрема, запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів та фіктивну господарську діяльність

Державна фіскальна служба України підготувала понад 20 пропозицій, які пропонуються до розгляду Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності в рамках підготовки до 2 читання проєкту Закону України "Про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ДФС України Вадим Мельник.

Серед пропозицій — включення до Кримінального кодексу України статті "Контрабанда підакцизних товарів" та "Фіктивна господарська діяльність", а також введення спеціальної норми по відношенню до статті 191 КК України як альтернатива запропонованої депутатами статті Кримінального кодексу України "Шахрайство з податком на додану вартість".

Окремий блок — це пропозиції до Кримінального процесуального кодексу України, які за словами Мельника "можуть виступити своєрідними запобіжниками тиску на бізнес".

Водночас він вважає, що зараз охопити всі аспекти майбутньої діяльності Бюро та прогалини в законодавстві, з якими зіштовхнуться працівники БЕБ, складно.

"Але, маючи не лише безліч наукових напрацювань, а і практичний досвід, я намагався максимально комплексно підійти до цього питання. Тож, сподіваюсь, ця робота буде результативною", — написав голова ДФС.