Україна та Росія домовилися про підписання угоди щодо експорту зерна

Україна та Росія домовилися про підписання угоди щодо експорту зерна

Росія, Україна та Туреччина в п’ятницю, 22 липня, підпишуть угоду, запропоновану Організацією Об’єднаних Націй щодо розблокування експорту зерна з чорноморських портів України. Про це повідомила канцелярія президента Туреччини.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Завтра в Стамбулі під егідою президента Ердогана та генерального секретаря ООН пана Гутерріша разом з українською та російською делегаціями буде підписано критично важливу для глобальної продовольчої безпеки угоду про експорт зерна", — заявив прессекретар Реджепа Ердогана Ібрагім Калін

Цю інформацію підтвердили і в Україні, зокрема, заяву Анкари прокоментували в МЗС.

"Українська делегація підтримає лише ті рішення, які гарантуватимуть безпеку південних регіонів України, сильні позиції ЗСУ у Чорному морі та безпечний експорт української сільськогосподарської продукції на світові ринки", — заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Відомо, що під час зустрічі військових делегацій міністерств оборони Туреччини, Росії та України з делегацією Організації Об’єднаних Націй (ООН) у Стамбулі було домовлено про створення координаційного центру для експорту українського зерна. 

Відповідно до плану експорту українського зерна, погодженого у Стамбулі, вивезення здійснюватиметься через три українські порти й контролюватиметься групою під егідою ООН.

Нагадаємо, що через війну в Україні 22 млн тонн зерна заблоковано в українських портах.