У розвідці Британії оцінили спроможність армії РФ форсувати Дніпро

У розвідці Британії оцінили спроможність армії РФ форсувати Дніпро
Кінбурнська коса – єдина частина Миколаївської області, що залишається під окупацією ворога

З того часу, як Росія відвела свої сили із західного берега Дніпра Херсонської області в листопаді 2022 року, на складній мережі островів і водних шляхів, які складають дельту Дніпра, тривали бойові дії та розвідка.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

"Російські війська майже напевно використовували малі човни, щоб спробувати зберегти присутність на ключових островах. Україна неодноразово успішно використовувала далекобійну артилерію для нейтралізації російських аванпостів", – зазначають у відомстві.

Там додають, що українські та російські військові розгорнули невеликі групи на Кінбурнській косі, яка контролює затоку Дніпра.

"Обидві сторони, ймовірно, прагнуть зберегти свою присутність у цих районах, щоб контролювати морський доступ до стратегічно важливої річки і попереджати про будь-які спроби противника розпочати великий наступ через річку", - зауважують у розвідці Британії.

На думку аналітиків, малоймовірно, що Росія намагатиметься форсувати Дніпро штурмом, так як це буде надзвичайно складно та дорого.

Зазначимо, Кінбурнська коса – єдина частина Миколаївської області, що залишається під окупацією ворога. Херсонська область окупована тільки на лівому березі від річки Дніпро. Дельта Дніпра займає пониззя річки при її впадінні в Дніпровський лиман Чорного моря. Площа дельти Дніпра становить приблизно 350 км².

Раніше у розвідці Британії повідомляли, що армія країни-агресора РФ намагається відновити великі наступальні операції в Україні з початку січня 2023 року, однак вона навряд чи зможе наростити достатньо сил для суттєвого впливу на результат війни протягом найближчих тижнів.