"Вагнерівці" масово рекрутують в’язнів, хворих на ВІЛ та гепатит

"Вагнерівці" масово рекрутують в’язнів, хворих на ВІЛ та гепатит

Російська приватна військова компанія "Вагнер" почала масово рекрутувати в’язнів російських тюрем, що страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема ВІЛ та гепатит C.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що таких хворих "бійців" росіяни позначають відповідними браслетами на руках. 

"Явище вже набуло масового характеру. Так, лише з однієї виправної колонії №5 в селищі Металострой Ленінградської області, до ЧВК "Вагнер" було "мобілізовано" понад сотню в’язнів з підтвердженим ВІЛ або гепатитом С. Для "маркування" інфікованих бойовиків, командування "вагнерівців" змушує їх вдягати на руку червоні браслети у випадку наявності ВІЛ, та білі - при гепатиті", - повідомляють у розвідці. 

Зазначається, що у середовищі інших бойовиків, які змушені служити поруч з інфікованими, зростає обурення такою ситуацією.

Відомо,що російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим з гепатитом або ВІЛ. 

У ГУР МО зауважують, що в Україні вже виявлено полонених бойовиків з ВІЛ та гепатитом, які підтверджують інформацію про масове "рекрутування" інфікованих в’язнів до ЧВК "Вагнер" .

Раніше у розвідці повідомляли, що більшість складу російської приватних військових компаній складають найманці з числа колишніх ув’язнених, на них також припадає найбільший відсоток загиблих.

Нагадаємо, власник ПВК "Вагнер" ​​Євген Пригожин активно вербує  російських ув'язнених та пропонує воювати  в Україні. За участь у війні засудженим обіцяють або пом'якшення вироку, або грошову компенсацію.