"Від початку вересня звільнено вже 2 тисячі квадратних кілометрів нашої території", - Зеленський

"Від початку вересня звільнено вже 2 тисячі квадратних кілометрів нашої території", - Зеленський

Від початку вересня Збройні сили Україні звільнили вже 2 тисячі квадратних кілометрів української території від окупантів. Про це під час свого вечірнього звернення сказав президент Володимир Зеленський.

"Рух наших воїнів на різних напрямках фронту триває. На цей час у межах активних дій від початку вересня звільнено вже близько 2 тисяч кілометрів нашої території. Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – утікати. Окупантам в Україні місця немає й не буде", - сказав Зеленський.

Він також подякував військовослужбовцям 15-го Слов’янського полку Національної гвардії України, які відзначилися на Харківському напрямку та воїнам  214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль у місто Балаклію Харківської області.

Нагадаємо, 10 вересня в ході контрнаступу Збройні сили України зайшли в місто Куп’янськ Харківської області. Над будівлею міської ради вже майорить жовто-блакитний прапор. 9 вересня в ході контрнаступу було звільнено 30 населених пунктів Харківської області.

Після звільнення Збройними силами України міста Балаклія Харківської області працівники Державного бюро розслідування розпочали у населеному пункті фільтраційні заходи та слідчі дії. Мета заходів – унеможливлення підривної діяльності росіян та їхніх посіпак.