Wizz Air висадила українського ветерана з літака: в МЗС планують розібратися (ВІДЕО)

Ветеран, Wizz Air, літак
Український ветеран виходить із літака Wizz Air. Фото: скриншот

Угорська авіакомпанія Wizz Air висадила українського ветерана з протезом із літака в ізраїльському Тель-Авіві. Відповідне відео ще 8 липня поширило видання Nexta.

Оновлено. Міністерство закордонних справ 11 липня повідомило, що з рейсу Wizz Air дійсно зняли громадянина України, але він не служив у ЗСУ і не є ветераном. Далі в цьому матеріалі наводяться застарілі дані, уточнену інформацію читайте тут.

За даними ЗМІ, чоловік, який втратив ногу на війні й мав летіти до Варшави, не міг сісти на своє місце через протез. Ветеран простояв у кутку літака півтори години, після чого впав і пошкодив руки. Екіпаж літака заявив, що чоловік нібито поводився неадекватно, і його змусили покинути рейс.

На відео можна побачити, як чоловік виходить із салону літака на милицях. 

Скандал із Wizz Air: вибачення компанії та реакція МЗС України

Вчора, 9 липня, Wizz Air підтвердила, що зняла чоловіка з рейсу, й попросила вибачення за це.

"Просимо вибачення за викликане невдоволення щодо ситуації з пасажиром на нашому нещодавньому рейсі з Тель-Авіва до Варшави", – заявили в компанії.

У Wizz Air додали, що безпека є пріоритетом номер один, й  екіпаж зобов’язаний переконатися, що всі пасажири готові до польоту або їх супроводжує хтось, хто їм допомагає.

"Якщо є будь-які ознаки того, що пасажир має захворювання, яке може поставити його життя під загрозу під час польоту, ми зобов’язані відмовити йому в посадці. У цьому випадку це було важке, але необхідне рішення, прийняте з огляду на безпеку пасажира. Йому надали воду, і його посадили на місце в очікуванні допомоги персоналу аеропорту", – йдеться в повідомленні.

Тепер на інцидент відреагували в Міністерстві закордонних справ Україні. Речник відомства Олег Ніколенко попросив українського ветерана, якому відмовили в польоті, вийти на зв'язок із МЗС або посольством України в Ізраїлі. 

"Нас дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва і ми хочемо в ній розібратися", – написав він.