Україна хоче експортувати яблука до Індії

Україна хоче експортувати яблука до Індії
Україна хоче експортувати яблука до Індії

Українські відомства та представники бізнесу працюють над тим, щоб відновити у 2022 році експорт яблук до Індії.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Відповідне питання обговорювалося під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з радником з економічних питань посольства України в Індії Іваном Коноваловим та представниками бізнесу.

"До роботи залучено не лише фахівці МЗС, Мінекономіки та Держпродслужби. Ми активно співпрацюємо з представниками бізнесу. Тому сподіваюся, що пробні партії будуть поставлені без проблем, а трохи згодом Україна стане вагомим постачальником свіжих яблук до Індії", - зазначила Магалецька.

Зазначимо, у 2018 році Україна та Індія вже домовилися про пробні партії українських яблук. У 2019 році було здійснено постачання.

Однак на частину партій було отримано нотифікації про невідповідність. Про фітосанітарні вимоги в Україні дізналися вже після постачання. В результаті експорт було зупинено.

2021 року Держпродспоживслужба спільно з посольством України в Індії знову домовилася з індійськими чиновниками про пробні експортні партії. Нині вирішуються організаційні питання.

Зазначимо, у Держпродспоживслужбі працюють над налагодженням експорту яблук до Ізраїлю, В'єтнаму, Китаю, Єгипту, Канади, Індонезії та Малайзії.

Нагадаємо, Україна стала одним із найбільших експортерів яблука в Ефіопію, обігнавши Польщу. Яблуко з України стає справжнім трендом у регіоні Субсахарської Африки. Отже, очікується, що питома вага країн цього регіону в постачанні яблука з України продовжуватиме зростати.