Прорив на тлі економічної кризи: турецький стартап мобільних ігор Dream Games досяг оцінки у $2,75 млрд

Прорив на тлі економічної кризи: турецький стартап мобільних ігор Dream Games досяг оцінки у $2,75 млрд

Стамбульський розробник мобільних ігор Dream Games у рамках нового раунду фінансування залучив 255 мільйонів доларів. Тепер інвестори оцінюють компанію у 2,75 мільярда доларів, — це майже втричі більше, ніж шість місяців тому, повідомляє CNBC.

Інвестиції у Dream Games очолила Index Ventures, яка вперше підтримала компанію у лютому 2021 року. У раунді також брали участь Makers Fund, IVP, Kora та Balderton Capital. А BlackRock приєднався як новий інвестор.

Турецькі технології виходять на світовий ринок на тлі зниження вартості ліри. У 2021 році ця валюта впала більш ніж на 40% до долара США.

Dream Games була заснована в 2019 році колишніми керівниками Peak Games, ще одного стартапу в області мобільних ігор, який придбали Zynga за 1,8 мільярда доларів. Пізніше Zynga погодилася бути переданою Take-Two Interactive у рамках угоди на 12,7 мільярда доларів .

Зараз у Туреччині знаходяться деякі з найцінніших технологічних стартапів у світі: компанія електронної комерції Trendyol оцінюється в 16,5 млрд. доларів, а бренд онлайн-продуктів Getir - в 7,7 млрд. доларів.

Сонер Айдемір, співзасновник і генеральний директор Dream Games, каже, що успіх Peak Games та інших турецьких компаній допоміг привернути інтерес інвесторів до технологічної галузі країни, що розвивається.

"У нас у Туреччині тисячі талановитих молодих людей. Мобільні ігри вперше дають їм можливість охопити глобальну аудиторію – заявив він.

Компанія розширює присутність також на ринках Великої Британії та США.

"99% нашого доходу надходить з-за меж Туреччини", - стверджує Айдемір.

Dream Games випустила свою першу гру-головоломку під назвою Royal Match у березні 2021 року. За даними App Annie, нещодавно Royal Match увійшла до п'ятірки найприбутковіших мобільних ігор у Apple App Store у США. Зараз у неї щомісяця грають 13 мільйонів людей, а щомісячний чистий дохід становить близько 31 мільйона доларів після того, як Apple та Google взяли на себе частину транзакцій усередині програми.

Dream Games планує продовжити розробку Royal Match та розпочати роботу над новою грою наприкінці цього року.

Мобільні ігри приносять величезні прибутки. Так, компанія Apple заробляє на іграх більше, ніж такі ігрові гіганти, як Sony, Nintendo, Microsoft та Activision.   на цей   сегмент припадає на 69% виручки App Store. Причому сама корпорація ігор не провадить.