В Україні заарештовано активи компанії бізнесмена з близького оточення Путіна, - СБУ

В Україні заарештовано активи компанії бізнесмена з близького оточення Путіна, - СБУ
Сума заарештованих активів становить понад два мільярди гривень

Служба безпеки України заарештувала активи компанії бізнесмена із близького оточення лідера країни-агресора РФ Володимира Путіна. Сума заарештованих активів – понад два мільярди гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наголошується, що йдеться про "одного з найбільших виробників бетоноконструкцій", яке постачало продукцію в Україну.

Заарештоване майно передано до АРМА.

Сума заарештованих активів становить понад два мільярди гривень.

Арешт здійснено у межах двох кримінальних проваджень - "фінансування дій для насильницького захоплення влади", та "привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем".

За даними спецслужби, заарештовано:

  • 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн;
  • рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн;
  • 9 банківських рахунків, де є загалом понад 104 млн грн.

Як пише видання Forbes, йдеться про обухівське підприємство "АЕРОК". Воно входить до російської будівельної групи "ЛСР", контрольним пакетом якої володіє російський олігарх Андрій Молчанов. 

Андрій Молчанов володіє контрольним пакетом (50,33%) будівельної групи "ЛСР", одного з найбільших забудовників у РФ. Вітчим Молчанова Юрій працював разом із Путіним у СПбДУ, вони обидва відповідали за міжнародні звʼязки. Сам Андрій Молчанов із 2008-го до 2013 року представляв Ленінградську область у Раді Федерації, очолював комітет у справах СНД. До війни російський Forbes оцінював статки Молчанова у $1,2 млрд, він посідав 104-те місце у списку найбагатших людей РФ.

У 2018 році мінфін США вніс групу "ЛСР" та її гендиректора до "кремлівського списку" – переліку суб’єктів (фізичних та юросіб), безпосередньо наближених до президента РФ Путіна.

У місті Обухів Київської області зареєстрована компанія "АЕРОК". Основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. Власником компанії є ПАТ "Група ЛСР", свідчать дані Youcontrol.

Нагадаємо, раніше суд заарештував майно, корпоративні права та активи групи компаній в Україні, які були започатковані російською компанією "Татнафта".