У Києві викрили мережу ресторанів, яка, незважаючи на санкції, виводила гроші до Росії

У Києві викрили мережу ресторанів, яка, незважаючи на санкції, виводила гроші до Росії

Співробітники правоохоронних органів у Києві викрили мережу ресторанів, яка, працюючи на території України, після російського вторгнення виводила гроші до Росії. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

"Під час досудового розслідування встановлено, що, незважаючи на введення санкцій та початок повномасштабного вторгнення збройних сил Росії на територію України, громадяни України - власники мережі ресторанів, кількість яких налічує до 70 закладів, 12 з яких розташовані в Москві, зберегли контроль над бізнесом на території країни-агресора шляхом перейменування московської частини бізнесу і передавши її в управління компанії, підконтрольній відомому російському ресторатору ", - сказано в повідомленні.

Згідно з ним, учасники схеми займалися легалізацією коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом з подальшим виведенням їх на територію Росії, а також на рахунки кіпрської компанії, через яку здійснювалося фінансування та управління бізнесом у Росії.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у головному офісі групи компаній, розташованому в Києві, під час якого виявлено та вилучено: документацію з відомостями про функціонування бізнесу на території Росії, комп'ютерну техніку, готівку на загальну суму понад 5 млн гривень, а також документацію, яка має значення для розслідування кримінального провадження.

Нагадаємо, суд заарештував майно, корпоративні права та активи групи компаній в Україні, які були започатковані російською компанією "Татнафта".