На Запоріжжі російські окупанти обстріляли свої автомобілі, щоб не їхати на лінію фронту

На Запоріжжі російські окупанти обстріляли свої автомобілі, щоб не їхати на лінію фронту

Морально-психологічний стан особового складу армії країни-агресора РФ залишається низьким, відзначається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство. А в окупованих Пологах Запорізької області російські військові розстріляли близько 20 своїх автомобілів, аби не їхати на лінію фронту.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації.

Наголошується, що ворог активних бойових дій не проводить, але постійно обстрілює позиції українських військ з артилерії, зокрема реактивних систем залпового вогню. Під обстрілами знаходяться міста Пологи та Гуляйполе.

У Пологах внаслідок ворожих атак горіли житлові будівлі, пожежники загасили вогонь. Також у місті Гуляйполі внаслідок обстрілу горів житловий будинок, пожежу теж було ліквідовано.

Командування одного з батальйонів Сил оборони Запорізького краю повідомило, що російські військові використали важку вогнеметну систему "Солнцепек", якій вони часто загрожували українським захисникам, по своїх же позиціях, цим фактично "випалили" окупантів з української землі.

Морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким, відзначається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство. Підрозділи росіян нарікають на неефективність атак на позиції сил оборони Запорізького краю в районі Гуляйполя.

За повідомленням місцевих жителів, у Пологах російські військові розстріляли близько 20 своїх автомобілів, аби не їхати на лінію фронту, сказавши, що це зробили представники руху опору на тимчасово окупованій території Запорізького краю.

Крім того, напередодні 9 травня жителі міста Токмака, Пологівського району Запорізької області нагадали окупантам, що вони на українській землі тимчасово. Так, на вулицях міста масово почали з'являтися листівки з написом "Перемогли нацизм — переможемо і рашизм".

"Запорізька обласна військова адміністрація застерігає, що сьогодні, 9 травня 2022 року, загарбники планують провести можливі провокації під час показових акцій святкувань під назвою "Безсмертний полк", щоб звинуватити Сили оборони України у знищенні власного народу. Є ймовірність, що росіяни у формі ЗСУ нападатимуть на мирні колони людей, кидатимуть шашки в натовп, відкриватимуть стрілянину", — йдеться у повідомленні.

Крім того, у зв'язку з напруженою ситуацією безпеки евакуаційні коридори у напрямку міста Запоріжжя будуть відкриті виключно на в'їзд до обласного центру, оскільки на в'їзд у Запоріжжя вже кілька діб очікує велика кількість машин. Отже, таким чином, виїзд із міста тимчасово обмежений. Керівництво ЗОВА просить усіх поставитися з розумінням до цього.

"Пам'ятаєте, за нинішніх умов у ворога немає іншого виходу, окрім як намагатися й надалі пробивати українську оборону в надії, що "настане перемога", але поки що у них це не дуже виходить, а всі "завоювання" оплачені великими втратами військ, техніки і репутації. Тому по мірі отримання ЗСУ сучасної західної зброї справа знищення України взагалі стає для Путіна нездійсненим завданням", — наголосили у ЗОВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні сили України впевнено тримають оборону Запорізької області і вже переходять у контрнаступ.