Російські військові обстріляли Подільський район Києва, загинули вісім людей

Російські військові обстріляли Подільський район Києва, загинули вісім людей

Окупанти пізно ввечері 20 березня завдали сильного удару по Подільському району Києва, а саме по мікрорайону Виноградар. В результаті почали горіти автомобілі на парковці та торговий центр Retroville. Про це повідомила прес-служба ДСНС та Офісу генпрокурора.

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що загарбники завдали кількох ударів по різних місцях району. За його інформацією, крім ТРЦ та авто також постраждали будинки на проспекті Правди.

За підтвердженою інформацією Офісу генпрокурора, щонайменше вісім людей загинули, один отримав травми.

"На місце події негайно прибули пожежники найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. Після прибуття, бійці встановили, що внаслідок ворожих обстрілів спалахнули автомобілі на парковці та 3-4 поверхи торговельного центру", - додали у ДСНС.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов'язаного з умисним убивством.

На місці задіяно 11 одиниць пожежної техніки та 63 особи особового складу. Рятувальники локалізують та ліквідують пожежу.

Російські військові продовжують обстрілювати мирне населення у Київській області. Зокрема, внаслідок мінометного удару з боку російських військ по Макарову Київської області 18 березня 7 людей загинули та ще п'ять отримали поранення.

Тоді окупанти зруйнували житлові будинки, пошкодили адміністративну споруду та інші приміщення.