Євросоюз не евакуюватиме своїх дипломатів з України – Боррель

Причин для евакуації сімей дипломатів із України наразі немає
Фото: Pixabay

Причин для евакуації сімей дипломатів із України наразі немає. Про це заявив голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

"Ми не збираємося робити те саме, що США, оскільки ми не бачимо для цього якихось конкретних причин. Поки йдуть переговори (з Російською Федерацією – Delo.ua ), я не думаю, що у нас є причини залишати Україну", — заявив Боррель.

Раніше у США заявили про евакуацію з України сімей американських дипломатів.

Водночас Боррель наголосив, що очікує, що держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС пояснить причини відповідного рішення Вашингтона.

Нагадаємо, раніше у Держдепі США спростували повідомлення низки американських ЗМІ про нібито евакуацію частини співробітників посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Перед цим у американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Державний департамент США розпорядився з понеділка, 24 січня, розпочати евакуацію сімей дипломатів із американського посольства у Києві.

Крім того, джерело CNN, близьке до українського уряду, повідомило, що президент України Володимир Зеленський вже обговорив можливу евакуацію співробітників посольства з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.