США не погоджуються надати Україні гарантії безпеки у тому вигляді, в якому вона їх просить, - Зеленський

США не погоджуються надати Україні гарантії безпеки у тому вигляді, в якому вона їх просить, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявляє, що США не погоджуються надати Україні гарантії безпеки у тому вигляді, в якому вона їх просить. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на інтерв'ю Зеленського американському телеканалу CBS.

Відповідаючи на запитання про те, чи американський лідер Джо Байден давав якісь тверді обіцянки, що США та НАТО не дозволять війні в Україні повторитися знову, Зеленський заявив:

"Я хотів би подякувати Сполученим Штатам та адміністрації Байдена за підтримку з боку обох партій, за все, що вони роблять для нас. Проте Сполучені Штати не надали нам гарантії безпеки. Це треба розуміти", - сказав Зеленський.

За його словами, Україна поки що не отримала гарантій і від інших країн.

Нагадаємо, що Зеленський раніше заявляв, що Україні потрібен колективний договір безпеки з усіма сусідами та провідними країнами світу, включаючи США, Францію, Німеччину, а також Туреччину, з якою Україна межує через Чорне море.

Причому ще за тиждень до масштабного військового вторгнення Росії в Україну президент також пропонував дати гарантії безпеки України поза НАТО із забезпеченням міжнародного фінансування українських Збройних сил.