Створити запас дизпалива та диверсифікувати постачання, – УДАР вимагає від Кабміну вжити антикризових заходів

Дизельне паливо використовують у великій кількості Збройні Сили України, "Укрзалізниця", сільгоспвиробники та інші галузі
Артур Палатний. Фото: Facebook

Влада має негайно вжити заходів, щоб ліквідувати дефіцит дизельного палива та не допустити нової хвилі енергетичної кризи. Перелік необхідних заходів міститься в економічному плані дій "УДАРу Віталія Кличка".

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив керівник виконкому партії Артур Палатний.

"Через залежність від Росії та Білорусі та відсутність диверсифікації поставок дизпалива під загрозою – не лише початок весняних польових робіт та залізничні перевезення, а й обороноздатність України. Влада має негайно вжити заходів, щоб ліквідувати дефіцит стратегічно важливого палива та не допустити чергової хвилі енергетичного кризи", – заявив Палатний.

Він нагадав, що дизельне паливо використовують у великій кількості Збройні Сили України, "Укрзалізниця", сільгоспвиробники та інші галузі.

"Під час загострення ситуації на кордонах з Росією безперебійне постачання пального для ЗСУ – питання національної безпеки. Тому, без перебільшення, це стратегічно важливий продукт для України. І одна з дуже вразливих больових точок для України", – зазначив Артур Палатний.

Він наголосив, що "УДАР Віталія Кличка" розробив економічний план дій "Захист. Безпека. Розвиток", у якому сформулював першочергові кроки.

Потрібно терміново створити запас дизеля на 45 днів. А резерв пального в Держрезерві має бути такого обсягу, щоб компенсувати можливі дефіцити пального мінімум 2 місяці. Також потрібно негайно диверсифікувати імпорт палива, провести закупівлі додаткових обсягів у західних держав. українських нафтопереробних заводів – Одеського, Дрогобицького та Надвірнянського НПЗ, які зараз перебувають у власності держави і не працюють", – наголосив Палатний.

Раніше Палатний заявляв, що Офіс президента та Кабінет міністрів мають припинити цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування та тиску на політичних опонентів.

Перед цим Палатний закликав терміново вже з лютого збільшити фінансування оборонної галузі, зокрема, "розморозити" підвищення зарплат військовим.