Перша хвиля грантів для ветеранів: у Мінекономіки розповіли, на яку суму було подано запити

Гривні, гроші, купюри
Гривні. Фото: Національний банк України

Під час першої хвилі заяв на гранти для ветеранів за програмою "Власна справа" було подано запити на 21 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що можливістю отримати фінансову підтримку на розвиток власної справи в рамках першої хвилі програми скористалися 54 людини. Максимальну суму гранту в 1 млн грн запросили пʼять заявників, ще 15 заяв на гранти до 500 тис. грн надійшли від дружин чи чоловіків ветеранів.

"80% заявників попросили гранти за програмами, що передбачають співфінансування, тобто вони готові розділити відповідальність з державою за розвиток свого бізнесу і планують вкласти у свій проект 30% власних коштів. Загалом ветерани запросили грантів на 21 млн грн та мають намір реалізувати свої бізнес-проекти вартістю понад 32 млн грн", – розповіла заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Отримані грантові заявки протягом 15 робочих днів опрацьовуватимуть "Ощадбанк" та Державна служба зайнятості, які перевірятимуть ділову репутацію заявників та подані документи, а також оцінюватимуть реалістичність бізнес-планів. Після цього заявники мають пройти співбесіду з фахівцями центру зайнятості, за результатами якої ухвалюється рішення про надання чи відмову у наданні гранту.

У Мінекономіки додали, що від сьогодні, 24 квітня, починається друга хвиля подачі заяв на гранти для ветеранів.

Нагадаємо, перша хвиля стартувала 10 квітняПрограмою передбачено надання грантів на суму:

  • до 250 тис. грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • до 500 тис. грн – для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • до 1 млн грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.