НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

Франко-німецький виробник озброєння KNDS створив дочірню компанію в Україні

CAESAR
САУ CAESAR. Фото: сайт KNDS

Франко-німецький оборонний концерн KNDS, що є одним з найважливіших промислових партнерів українських військ, оголосив про відкриття анонсованого раніше дочірнього підприємства в Києві - ТОВ "КНДС Україна". Про це йдеться у повідомленні компанії.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Метою створення нової юрособи називається, зокрема, надання можливості українській промисловості проводити роботи з технічного обслуговування, поточного й капітального ремонту систем KNDS, що має значно підвищити їхню готовність до бойових дій.

Серед них - німецькі основні бойові танки Leopard 1 і Leopard 2, французькі самохідні артилерійські установки CAESAR та німецькі PzH 2000, французькі броньовані машини AMX-10 RC, а також німецькі зенітні САУ Gepard.

Крім того, KNDS та українська промисловість мають намір спільно виробляти в Україні 155-мм артилерійські боєприпаси та виготовляти запчастини за передовими технологіями. Відповідну угоду, нагадаємо, було підписано в червні під час візиту президента Володимира Зеленського до Франції.

Компанія зазначає, що заснування ТОВ "КНДС Україна" базується на відповідній франко-німецькій урядовій ініціативі, засади якої представили в Берліні 22 березня міністри оборони Себастьєн Лекорню та Борис Пісторіус.

Зазначимо, що згідно даних у системі Youcontrol, зазначене ТОВ зі статутним капітатом 1 мільйон гривень було зареєстровано ще 1 липня. У податковій службі компанію зареєстрували 1 серпня. Її керівником є Богдан Харчук, а єдиним власником вказано нідерландську холдингову компанію KNDS N.V.

KNDS (KMW+Nexter Defense Systems) є спільним підприємством двох європейських виробників бронетехніки - німецької компанії Krauss-Maffei Wegmann і французької Nexter Systems, створеним у 2015 році.