Книги, які рятують: "Трансформація війни" та "Моя Друга світова"

КНИГИ. Олеся Жулинська, директор зі зв'язків з громадськістю "Кока-Кола Україна" : у 2016 році я намагалась далі навчитись жити з усвідомленням війни. В таких умовах люди і книжки рятують
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Олеся Жулинська, директор зі зв'язків з громадськістю "Кока-Кола Україна":

Рік 2016 був складний, без особливих очікувань, однак з деякими розчаруваннями та все ще з більшими вимогами до себе. Намагалась далі навчитись жити з усвідомленням війни і реальних людських страхів і слабкостей.

Про людей не буду тут — хоча при одному пригадуванні огортає хвиля тепла і вдячності. За сильних і рідних, які попри все борються, беруть на себе ще більше відповідальності, не зупиняються в розвитку і "філософському ставленні до життя". Для цього ж виховання внутрішнього "філософського ставлення до життя" мені помагали книжки

Виділю лише парочку:

Мартін Ван Кревельд. "Трансформація війни"

Про трансформацію соціокультурних характеристик збройних конфліктів, про зміни за останні 200 років, гуманність і нові типи війни, сутність яких — знищення інакших смислів. Кажуть, для того, щоб перестати чогось боятися — треба розкласти цей старх на найдрібніші молекули. От я і намагалась за допомогою цієї роботи.

І якщо перша робота — це скоріше науковий трактат, то інша книжка — це гуманістична праця, обрамлена історичними даними. То книга мого батька, Миколи Жулинського "Моя Друга світова".

Це переплетення дитячих вражень, історичних фактів і людських трагедій у вирі Волиньскої трагедії. Занурюючись у книгу, ви перестаєте дивитись на події того часу, як на вину того чи іншого народу, приходить страшне усвідомлення людських життів, кинутих на поталу політичної гри, що все нищила і тепер продовжує загострювати відносини Польщі та України.