Має чітку антиукраїнську позицію: Палата представників США обрала нового спікера

Має чітку антиукраїнську позицію: Палата представників США обрала нового спікера
Новим спікером Палати представників США став Майк Джонсон

Після трьох тижнів невизначеності Палата представників США обрала 56-того спікера після відставки Кевіна Маккарті. Ним став 51-річний консерватор і республіканець Майк Джонсон.

Про це пише The New York Times.

За інформацією видання, Джонсон є досить маловідомим політиком з "глибоко консервативними" поглядами. Він є активним прихильником колишнього президента Дональда Трампа та був ключовою фігурою в Конгресі в невдалих спробах скасувати результати виборів 2020 року, коли перемогу виборов чинний президент Джо Байден.

Відомо, що після оголошення результатів, Джонсон надсилав листи кожному республіканцю в Палаті представників, вимагаючи підписів для подання колективного протоколу до суду, згідно з яким новообраний спікер вимагав  визнати не дійсними результати виборів у кількох штатах.

Після перемоги у сьогоднішньому голосуванні, Джонсон сказав, що перший законодавчий акт, який він винесе на розгляд — це резолюція, яка підтримує Ізраїль.

"Ми повернемо розум уряду, який відчайдушно цього потребує. Давайте повернемося до роботи", — написав він у Х після голосування.

Джонсон виступає проти продовження фінансування війни в Україні

Майк Джонсон постійно виступав за скорочення допомоги Києву.

Минулого року не підтримав виділення Україні 40 млрд доларів, та був одним з 57 конгресменів, які проголосували проти цього законопроекту.

"Ми не повинні відправляти ще 40 мільярдів доларів за кордон, коли на нашому кордоні панує хаос, американські матері намагаються знайти дитячі суміші, ціни на газ низькі. рекордно високий рівень, і американські сім’ї насилу зводять кінці з кінцями, не маючи достатнього контролю над тим, куди підуть гроші", - сказав він.

Єдине, за що голосував Джонсон, це було лише надання Україні ленд-лізу.

Повідомляється, що фінансування для України закінчиться приблизно 17 листопада, якщо Конгрес не прийме ще один проміжний захід або всі 12 законопроектів про асигнування. 

Натомість у Білому домі впевнені, що Конгрес збереже двопартійну підтримку щодо продовження допомоги України та ухвалить необхідне законодавство навіть попри заміну спікера в Палаті представників.