П'ята частина російських підрозділів в Україні розгромлена, — Залужний

П'ята частина російських підрозділів в Україні розгромлена, — Залужний

ЗС РФ несуть значні втрати, передусім у живій силі. П'ята частина підрозділів окупантів, що знаходились на території України, розгромлена. Про це головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний повідомив голові об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі.

"Поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку, зокрема, підкреслив, що активні бойові дії сьогодні тривають на 1300 км фронту. Ми дуже потребуємо посилення артилерійського вогню - я знову звернувся з цим до наших партнерів", — написав Залужний.

Він також подякував США за воєнну допомогу, яку Україна отримує з початку російської агресії в 2014 році.

Згідно з останньою оцінкою американської розвідки та військових, 500 російських військовослужбовців щодня гинуть або отримують поранення в ході бойових дій в Україні. За шість місяців повномасштабної війни ЗС РФ втратили близько 80 тисяч військових раненими або вбитими. 

У той же час у Пентагоні оцінили ефективність ЗСУ на 12 за 10-бальною шкалою. І це при тому, як зазначають на сайті американського міністерства оборони, що РФ має набагато більше сил, ніж Україна, але "справи йдуть не на користь росіян, і це продовжує впливати на їхній моральний дух, на їхню можливість забезпечувати себе".