"Укравтодор" продав на аукціоні тубус від протитанкової ракети. Названо ціну

"Укравтодор" продав на аукціоні тубус від протитанкової ракети. Названо ціну
З цього тубусу випустили снаряд, яким підбили російський танк під час АТО. Фото: Facebook Андрія Івко

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") виставило на благодійний аукціон тубус від протитанкової ракети, оздоблений Петриківським розписом. На платформі Prozorro.Продажі лот пішов з молотка за 155 000 гривень.

Про це у Facebook повідомив перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко.

"За допомогою цього снаряду під час АТО в Донецькій області у 2014 році підбили російський танк. Тубус розмалювали майстри Петриківського розпису з Дніпропетровщини та передали Службі автомобільних доріг на знак вдячності за допомогу в облаштуванні фортифікаційних споруд", — розповів Івко.

Стартова ціна лоту — 50 тисяч гривень, чотири учасники аукціону боролися за нього, в результаті його вартість зросла втричі. Переможцем аукціону стала Христина Лейнневебер, вона запропонувала 155 тисяч гривень.

"Виручені кошти допоможуть нашій армії швидше перемогти окупанта", — зазначив Івко.

Нагадаємо, у травні у Лондоні провели благодійний аукціон Brave Ukraine на підтримку України. Тоді на торги виставили флісову кофту президента Володимира Зеленського.

Також на тому ж аукціоні продавали глечик у вигляді півня, який Джонсону подарували під час візиту до Києва, та розігрували екскурсію по Києву за участі мера Віталія Кличка.