Депутат Київради від "Слуги народу" Трубіцин вийшов із СІЗО під заставу в 15 мільйонів

Депутат Київради від "Слуги народу" Трубіцин вийшов із СІЗО під заставу в 15 мільйонів
Депутат Київради від "Слуги народу" Трубіцин вийшов із СІЗО під заставу в 15 мільйонів

За депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина, підозрюваного в отриманні хабара в 1,26 млн гривень, внесли заставу, і він виходить із СІЗО.

Про це повідомляє видання "Слово і справа" із посиланням на джерела в антикорупційних органах.

"За депутата Київради було внесено 14,886 млн грн застави. Відповідно, він вийде із СІЗО", – сказав один із співрозмовників.

Згідно з ухвалою суду, на Трубіцина покладаються обов'язки: не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; прибувати на першу вимогу; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати за зберігання закордонний паспорт та носити електронний браслет.

Також внесли заставу і за інших підозрюваних: виконувача обов'язків директора КП "Міський магазин" Амана Моламова та його заступника Олексія Непряхіна; заступника директора КП "Київська спадщина" Дмитра Ковальчука; помічника Трубіцина Артема Білінського та наближену особу депутата Іллю Ліфа.

Нагадаємо, 9 лютого у Києві детективами НАБУ був затримано депутата Київради Владислава Трубіцина. Також у той день було затримано помічника депутата та три чиновники з керівництва двох КП Києва. Крім цього, затримано ще й підприємця, якого у ЗМІ називали "неофіційним помічником Трубіцина".

За офіційною версією НАБУ, за свої послуги підозрювані вимагали та отримали 1,26 млн грн неправомірної вигоди. Усі підозрювані отримали підозри за статтею 368 Кримінального кодексу – "Прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

Водночас усім фігурантам справи Вищий антикорупційний суд 11 лютого призначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але з можливістю внесення застави.