В Івано-Франківській області вперше виявили штам "Омікрон": 13 випадків зараження

В Івано-Франківській області вперше виявили штам "Омікрон": 13 випадків зараження

Центр громадського здоров'я МОЗ України у 13 зразках, які надіслали на аналіз із Івано-Франківської області, виявили штам коронавірусу "Омікрон". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Руслан Савчук з Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

"В результаті проведених молекулярно-генетичних досліджень у 30 спрямованих зразках, поряд із циркулюючим (домінуючим) штамом Delta у 13 зразках виявлено штам «Омікрон", — йдеться у повідомленні.

Івано-Франківська область стала 10 регіоном України, у якому виявили штам коронавірусу "Омікрон".

На день раніше новий штам Covid-19 "Омікрон" виявили у 16 зразках, які направили на дослідження до Києва до Центру громадського здоров'я. тому фахівці вивчають та зіставляють отримані результати, щоб з'ясувати, чи є серед пацієнтів з "Омікроном" тяжкі випадки недуги.

Динаміка фіксування нових випадків інфікування Covid-19 дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності, вважає Національна академія наук.

Причому серед хворих збільшився відсоток повнолітньої молоді до 35 років. Представників цієї категорії стали частіше госпіталізувати.

У ВООЗ упевнені, що необхідно розробити вакцини проти Covid-19, які будуть більш ефективними в плані профілактики інфекції та запобігання тяжким наслідкам захворювання та смерті. В організації вважають, що постійне введення бустерної або додаткової вакцинації не допоможе подолати пандемію та впоратися з новими штамами вірусу.

Фото: Depositphotos