Штам коронавірусу "Омікрон" вперше виявили у Чернівецькій області: одразу 16 інфікованих

Штам коронавірусу "Омікрон" вперше виявили у Чернівецькій області: одразу 16 інфікованих

Із 30 зразків, які з регіону направили на дослідження до Києва до Центру громадського здоров'я України, у 16 виявили новий штам Covid-19 "Омікрон". Інші 14 зразків містили штам "Дельта". Про це повідомляє прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

"В області й надалі циркулює "Дельта", яка переважала останні місяці. Водночас уже поширюється і "Омікрон", — зазначила головний санітарний лікар Буковини Наталія Гопко.

Як розповіла Наталія Гопко, зразки, які відправили до Києва, відбирали 5-6 січня.

За її словами, дані знеособлені, тому фахівці вивчають і зіставляють отримані результати, щоб з'ясувати, чи є серед пацієнтів з "Омікроном" тяжкі випадки недуги.

Нагадаємо, за 12 січня у світі зафіксували 3 395 785 випадків захворювання на коронавірус — це найбільший показник за весь час пандемії. Колишній рекорд, який було встановлено 6 січня 2022 року, перевищено одразу більш ніж на 700 тисяч випадків – тоді захворіло 2 618 130 осіб. Найбільше нових випадків 12 січня виявили у США – 814 тисяч. Україна на 42 місці.

Міністерство охорони здоров'я України впроваджує нові заходи щодо боротьби з пандемією. Так відомство зробило вакцинацію проти коронавірусу доступнішою для дітей. Тепер підліткам не потрібно мати всі рутинні щеплення, щоби вакцинуватися від Covid-19. Батькам (опікунам) потрібно буде лише записати підлітка у будь-який пункт чи центр вакцинації.

Національна академія наук попередила, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності на коронавірус. Причому серед хворих зросла частка повнолітньої молоді до 35 років. Представників цієї категорії стали частіше госпіталізувати.