Рекорд із захворюваності Covid-19 у світі: за добу зафіксували майже 3,4 млн випадків

медик коронавірус
У лабораторії. Фото: Depositphotos

За 12 січня у світі зафіксували 3,396 млн випадків захворювання на коронавірус — це найбільший показник за весь час пандемії, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

"Кількість нових випадків інфікування збільшилася за добу на 3 395 785, летальних випадків - на 7 735", - стверджує ВООЗ.

Колишній рекорд, який було встановлено 6 січня, 2022 роки, перевищено одразу більш ніж на 700 тисяч випадків — тоді захворіло 2 618 130 осіб.

Найбільше нових випадків виявили у США – 814 тисяч, Франції – 361 тисяч та Індії – 247 тисяч. Україна у світовій статистиці знаходиться на 42 місці за кількістю нових випадків Covid-19 і на дев'ятому — за кількістю смертей серед хворих на коронавірус.

Інформацію щодо країн навів також сайт Worldometers .

У ВООЗ також заявили, що за таких темпів поширення понад 50% населення регіону заразяться "Омікроном" протягом наступних шести-восьми тижнів. Насправді, через безпрецедентні масштаби поширення вірусу в Європі зростає кількість госпіталізацій. А в США через брак персоналу дозволили медикам, інфікованим коронавірусом, але з легкими симптомами або без ознак хвороби зовсім надалі виконувати свої професійні обов'язки.

Вчені Національної академії наук прогнозують, що в найближчі два тижні різко зросте захворюваність на коронавірус в Україні, так це відповідає тенденціям країн Східної Європи (Чехія, Румунія, Болгарія та ін.) з невеликою затримкою в часі.

Згідно з даними про заразність штаму "Омікрон" та епідемічним тенденціям низки країн світу очікується більш стрімкого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників в Україні. Істотно вплинути на динаміку епідемії можуть також відкриття шкіл після канікул та сезонність.

Фото: Depositphotos