Moderna випустить комбіновану вакцину від грипу та Covid-19

Moderna випустить комбіновану вакцину від грипу та Covid-19
Moderna випустить комбіновану вакцину від грипу та Covid-19

Американська фармацевтична компанія Moderna планує розробити єдину вакцину від коронавірусу, грипу та респіраторно-синцитіального вірусу (RSV) до осені 2023 року.

Про це пише Politico.

За словами генерального директора компанії Стефана Банселя, препарат захистить перед зимовим інфекційним сезоном без необхідності робити кілька щеплень.

"Наша мета, щоб люди мали можливість зробити єдине щорічне щеплення і щоб не виникало проблем, коли люди не хочуть отримувати два-три уколи за зиму", – сказав Бансель.

Бансель повідомив, що влітку препарат має перейти до третьої фази випробувань.

Єдина вакцина проти Covid-19, грипу та респіраторно-синцитіального вірусу може з'явитися на ринку до 2024 року.

"У найкращому разі це буде осінь 2023 року. Я не думаю, що це відбудеться у всіх країнах, але ми вважаємо, що це можливо в деяких країнах наступного року", — заявив Стефан Бансель.

За його словами, єдина вакцина використовуватиме технологію мРНК. Технологія викликає імунну відповідь, доставляючи генетичні молекули, що містять код ключових частин патогену, до клітин людини.

Зазначимо, повторна вакцинація проти коронавірусу вакциною Moderna значно підвищує рівень антитіл, які можуть запобігти наслідкам захворювання на штам Omicron.