Вакцина проти омікрон-штаму буде готова в березні - гендиректор Pfizer Бурла

Pfizer, вакцинація, бустерна доза
Поки що не зрозуміло, чи потрібна для захисту четверта доза вакцини. Фото: Depositphotos

Генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина проти нового штаму коронавірусу "Омікрон" буде готова в березні. Про це повідомляє CNBC News.

"Ця вакцина буде готова у березні. Ми вже розпочинаємо виробництво деяких спеціальних доз", - сказав Бурла.

Він додав, що вакцина також буде орієнтована на інші варіанти Covid-19. При цьому Бурла не впевнений, чи взагалі потрібна спеціальна вакцина проти "Омікрона" і як вона використовуватиметься.

Pfizer випустить кілька доз, оскільки деякі країни хочуть, щоб ця вакцина саме проти конкретного штаму була готова якнайшвидше.

"Ми сподіваємося, що ми досягнемо чогось, що забезпечить кращий захист, особливо від інфекцій, тому що захист від госпіталізацій та тяжких захворювань – це те, що необхідно прямо зараз, із поточними вакцинами, якщо ви отримали, скажімо, третю дозу" , - сказав Бурла.

Варто зазначити, що вчені з Великобританії з'ясували, що вакцини Pfizer і Moderna лише приблизно на 10% ефективна при запобіганні симптоматичного перебігу захворювання Covid-19 після 20 тижнів після отримання другої дози. У той же час на цей період обидві вакцини ще захищають від тяжкого перебігу хвороби та смерті.

Згідно з дослідженням, бустерні щеплення ефективні до 75% для запобігання симптоматичній інфекції.

Фото: Depositphotos