У Лисичанську поліція масово ховає мирних жителів у братській могилі (ВІДЕО)

У Лисичанську поліція масово ховає мирних жителів у братській могилі (ВІДЕО)

У поліції Лисичанська сформовано похоронну команду, яка забезпечує поховання мирних жителів у братській могилі на околиці міста. Відповідне відео опублікував у себе у соцмережах начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Нині поліція Луганської області підмінює багато служб, зокрема була спеціально сформована поховальна команда. Поліцейські виїжджають на місця загибелі внаслідок обстрілів чи природньої смерті громадян та проводять поховання людей у братській могилі", - прокоментував він.

Передбачається, що після війни родичі небіжчиків зможуть провести перепоховання. Для цього поліцейські видають рідним загиблих документи, які згодом дадуть змогу отримати свідоцтва про смерть.

Судячи з відео з відповідними коментарями одного з бійців, "кожний пакет підписано прізвищем, ім'ям та по батькові", а сама братська могила знаходиться біля цвинтаря в районі колишньої шахти "Матроська". За його словами, там поховано вже близько 150 людей.

Нагадаємо, що на сьогодні під контролем України в Луганській області залишаються лише Лисичанськ, Сєвєродонецьк та невелика кількість населених пунктів навколо них.

За словами Гайдая, сумарно в них залишилося на сьогодні близько 40 тисяч людей, майже всі з яких не хочуть їхати, незважаючи на бойові дії зі щоденною загибеллю від обстрілів по кілька людей.