Байден після обстрілу Станиці Луганської виступить на Раді безпеки ООН щодо України

Президент США Джозеф Байден після загострення на Донбасі та обстрілу Станиці Луганської вирішив виступити на Радбезі ООН Україною, для чого змінив плани своїх поїздок, повідомляє Reuters.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Джозеф Байден виступить на Раді безпеки ООН – рішення президента США пов'язане з ескалацією конфлікту на Донбасі.

"На місцях є свідчення того, що Росія рухається до неминучого вторгнення. Це вирішальний момент", — заявила журналістам посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд.

Інші офіційні особи США також говорять про загрозу російського вторгнення.

"Ми бачимо, як вони використовують більше бойових та допоміжних літаків. Ми бачимо, як вони підвищують свою готовність у Чорному морі", — сказав міністр оборони Ллойд Остін у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Засідання Радбезу ООН щодо України відбудеться 17 лютого.

Раніше у Вашингтоні називали датою нападу 16 лютого, але цей день пройшов спокійно – розпочалася розрядка, і на неї позитивно відреагували ринки. Але 17 лютого вранці стався обстріл дитсадка та ліцею на Луганщині, ОБСЄ зафіксувала масові порушення режиму припинення вогню. На тлі новин про ескалацію конфлікту курс гривні знову почав падати.