До Європи прибула перша група військових США

десантники США
Десантники США у Німеччині. Фото: Twitter U.S. Army Europe and Africa

До Німеччини прибули американські військові — вони створять штаб для підтримки десантників, які прямують до Польщі через наростання напруженості у відносинах з Росією.

Про це Європейське командування Збройних сил США повідомило у своєму Twitter.

"Це перші з 2000 солдатів, які прибули до Європи після оголошення Пентагоном про перекидання додаткових сил із США до Європи для підтримки наших союзників по НАТО", - йдеться у повідомленні.

До Вісбадену прибули солдати 18-го повітряно-десантного корпусу. Штаб Об'єднаної оперативної групи буде створено у Німеччині для підтримки 1700 десантників, яких перекинуть до Польщі.

Нагадаємо, Міністерство оборони США привело 8,5 тисяч військових у стан підвищеної готовності на випадок, якщо виникне необхідність перекинути їх до Європи. Країни-члени НАТО переводять сили у стан підвищеної готовності та направляють додаткові військові судна та винищувачі до місць розгортання сил альянсу у Східній Європі, оскільки Росія продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні та навколо неї.

США також ясно дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення своєї військової присутності у східній частині Альянсу. Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що до Польщі та Німеччини буде направлено близько 2 000 військовослужбовців із США. Крім того, приблизно 1000 військовослужбовців, які перебувають у Німеччині, перекидаються до Румунії.

При цьому міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не фіксує підготовку Росією ударних угруповань для військового наступу на підконтрольні Україні території ні з боку Криму, ні з інших сторін, так само як і не чекає на провокації проти себе в ході російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість-2022".