США підготували до перекидання до Європи 8,5 тисячі військових, — Пентагон

США підготували до перекидання до Європи 8,5 тисячі військових, — Пентагон

Міністерство оборони США привело 8,5 тисячі військових у стан підвищеної готовності на випадок, якщо виникне необхідність перекинути їх до Європи. Про це заявив на брифінгу представник Пентагону Джон Кірбі.

"Глава Пентагону Ллойд Остін вирішив привести в стан підвищеної готовності підрозділу в США на випадок, якщо потрібно направити їх (до Європи – Delo . ua )", - сказав він на брифінгу.

За словами Кірбі, чисельність цих підрозділів становить близько 8,5 тисяч осіб, і відправка сил до Європи буде можлива на запит НАТО, "або в інших ситуаціях". Йдеться не лише про бойові частини, а й про медичні, транспортні підрозділи.

Країни-члени НАТО переводять сили у стан підвищеної готовності та направляють додаткові військові судна та винищувачі до місць розгортання сил альянсу у Східній Європі, оскільки Росія продовжує нарощувати свою військову присутність в Україні та навколо неї.

Франція висловила готовність послати війська до Румунії під командуванням НАТО, а Нідерланди з квітня направлять до Болгарії два винищувачі F-35 для підтримки діяльності НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні, а також направлять один корабель і наземні підрозділи до резерву для сил реагування. НАТО.

США також ясно дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення своєї військової присутності у східній частині Альянсу.

Державний департамент дозволив від'їзд держслужбовців США та зобов'язав виїхати з України членів сімей співробітників посольства Сполучених Штатів Америки у Києві. Посольство США у Києві продовжить регулярну роботу.